L’exposició sobre l’Any Frias a la Facultat de Medicina de Reus

L’exposició itinerant dedicada al metge pediatre Alexandre Frias i Roig (Reus, 1878 – 1963) es pot veure, fins al 30 de juny a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus (carrer de Sant Llorenç, 21). La mostra arriba a Reus després d’haver-se exhibit al seminari de Tarragona i a l’Ajuntament de Salou i és una de les activitats incloses al programa de l’Any Frias, que es commemora durant tot aquest any a la ciutat de Reus en record del metge que va introduir al nostre país noves pràctiques sanitàries que van reduir de manera molt important la mortalitat dels infants.

L’exposició itinerant és una versió reduïda de l’àmplia mostra que es va realitzar entre el 10 de març i el 22 d’abril al Museu de Reus sota el títol “Alexandre Frias i Roig, metge dels infants”, per la qual van passar més de dues mil persones i en què es van fer una quarantena de visites guiades per a grups. L’Any Frias s’inclou en el programa d’actes de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017.

Premis Frias a les escoles
En les darreres setmanes s’han presentat diferents treballs escolars sobre el doctor Frias que concorren a la convocatòria dels Premis Frias promoguts per la Fundació Privada Reddis, també en el marc de l’Any Frias. La presentació d’aquestes recerques s’ha realitzat de manera oral a diversos centres escolars davant la comissió avaluadora dels premis, que a partir d’ara ha de considerar la qualitat dels projectes i seleccionar els guanyadors.

Taller sobre Frias a la Biblioteca Pere Anguera aquest estiu
Coincidint amb els actes que s’han organitzat aquest any a Reus en record i homenatge del doctor Frias, la Biblioteca Pere Anguera proposa aquest estiu un taller que combina llibres i salut. L’activitat “A la biblioteca fem salut amb el doctor Frias” es realitzarà cada dimarts de juliol i agost a les 18:30 h i serà dinamitzada per Còdol Educació.