Bon dia, dijous 1 de febrer

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha anunciat la convocatòria d’una sessió extraordinària del ple de l’Ajuntament el dilluns 5 de febrer per debatre una qüestió de confiança a l’alcalde vinculada a l’aprovació dels pressupostos. L’alcalde, que ha fet l’anunci ahir dimecres en roda de premsa, acompanyat del portaveus dels grups municipals que conformen el Govern, ha definit la qüestió de confiança com un ‘punt i seguit’ en el procés obert de diàleg amb els grups de l’oposició arran del Ple de l’Ajuntament al bloqueig del pressupost municipal.

Coincidint amb la proximitat de les festes de Carnaval que comporten gran activitat d’oci nocturn i festa entre la ciutadania de Reus, la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, a través dels seus departaments de Joventut i de Polítiques per la Igualtat, participa un any més en la campanya informativa i de prevenció de la violència sexista conjuntament amb altres col·lectius de la ciutat. Aquest divendres 2 de febrer començen els tallers de prevenció de la violència sexista en oci nocturn a diversos centres de secundària, uns tallers que sorgeixen de la necessitat de fer pedagogia del protocol entre els més joves fora del context de l’oci nocturn perquè es conegui i difongui la campanya i es reflexioni sobre aquest tipus de conductes i actituds.

El grup Mishima, liderat per David Carabén, omplirà el Teatre Fortuny el pròxim dia 9 de febrer, en un concert que començarà a les 21:00 h, i que té com a particularitat que és a benefici de la Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona. El concert, promogut pel Círcol i per l’Associació de Concerts, és una cita anual que es repeteix des de fa 10 anys i que té el component afegit de la solidaritat.

La Cambra de Comerç de Reus continua treballant en la línia de formar i també inserir als joves inscrits en el programa de Garantia Juvenil d’orientació d’integració laboral que ofereix la corporació. Hores d’ara, comptabilitzant els resultats de l’any passat, prop de sis-cents joves d’entre 16 i 29 anys han obtingut una qualificació professional que els capacita per incorporar-se al mercat de treball. A més la Cambra posa en contacte als participants amb les empreses que necessiten ampliar plantilla, formant els joves a mida del lloc de treball a desenvolupar. Precisament ahir dimecres, en un acte realitzat a la sala d’actes de la corporació, si van lliurar els diplomes al centenar d’alumnes que han finalitzat els itineraris professionals.