Bon dia, dijous 14 de desembre

El col·lectiu ‘Avis i àvies per la llibertat’, que des del 7 de novembre es concentra cada dia a la plaça del Mercadal de Reus, es mostra decebut amb les prohibicions de manifestació acordades per la Junta Electoral Provincial de Tarragona durant el període electoral. A finals de novembre, aquest ens els va prohibir manifestar-se per demanar la llibertat dels ‘presos polítics‘ i, després que canviessin el seu lema, dilluns els va comunicar que tampoc es podien concentrar per la ‘defensa dels Drets Humans’. Malgrat tot, els avis i àvies, a títol individual, continuen acudint cada dia al davant de l’Ajuntament amb llaços i bufandes grogues, però sense exhibir cap pancarta ni fer cap tipus de proclama. Aquesta setmana, el col·lectiu recull signatures de suport i reparteix un manifest adreçat al Síndic de Greuges perquè analitzi el seu cas. En aquesta nota, els avis i àvies denuncien que s’han conculcat els seus drets fonamentals de reunió i llibertat d’expressió.

Els comitès per la defensa de la república (CDR) de Reus han presentat una proposta de moció als grups municipals del consistori ‘pel canvi de nom del parc de nova creació situat a la zona nord de Reus a la zona verda Mas Mainer amb el nom del parc de l’1 d’octubre’, data que ‘restarà gravada per sempre més en la memòria col·lectiva de milers de reusencs’.

En l’exposició de motius de l’escrit, l’independentisme indica que ‘davant l’ordre dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de clausurar els col·legis electorals, la ciutadania de Reus es va organitzar per a defensar els 13 punts de votació repartits per la ciutat’, tot recordant de passada que des del divendres abans del referèndum, centenars de persones es van aplegar als col·legis per organitzar-hi tot tipus d’activitats prèvies a la votació.

Empresaris dels polígons industrials de Reus han constituït aquest dimecres la nova junta de l’Associació de Polígons Industrials de Reus, APIR. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, qui ha assegurat que ‘l’Ajuntament de Reus ha de tenir un interlocutor amb qui gestionar les necessitats dels polígons. Volem escoltar els problemes i ajudar a trobar fórmules per solucionar-los’. La signatura dels estatuts s’ha dut a terme ahir dimecres al matí matí a les instal·lacions de REDESSA al camí de Valls, i hi van participar una desena d’empresaris, que formaran part de la nova junta.

L’APIR comença a treballar amb els següents objectius:

-Millorar l’entorn i els serveis de les zones on estan ubicades les empreses.
-Generar una dinàmica de treball en xarxa i comunitat.
-Desenvolupar projectes que serveixin per millorar la competitivitat empresarial.
-Ser un interlocutor únic davant de l’Administració local.