Bon dia, dijous 8 de febrer

Avui dijous, és Dijous Gras i el Mercat Central de Reus ho celebra amb una degustació de botifarra d’ou. Els paradistes del Mercat oferiran a partir de dos quarts d’onze i a l’interior del recinte, un esmorzar amb la botifarra de protagonista. A més, aquest dies els Mercats de Reus també viuen l’ambient del Carnaval: algunes de les parades es decoren per a l’ocasió i els clients que s’acostin al Mercat Central i al Mercat del Carrilet a final de setmana podran veure força paradistes disfressats.

Jordi Perelló, el mecànic de Reus denunciat per negar-se a reparar el cotxe d’una agent de la policia espanyol, va declarar ahir dimecres davant el jutjat d’instrucció número 3 de Reus com a investigat per un presumpte delicte d’incitació a l’odi. Més d’un centenar de persones convocades per entitats i formacions sobiranistes, així com els ‘Avis i àvies per la Llibertat’, el van acompanyar per donar-li suport a les portes de l’edifici judicial. Durant poc més de mitja hora, Perelló va respondre a les preguntes del seu advocat, de la fiscalia i de l’advocat de l’Estat, que actua en representació de l’agent de la policia espanyola. Abans van declarar com a testimonis aquesta policia i la seva parella, un agent dels Mossos d’Esquadra que és qui va interposar la denúncia contra el mecànic.

Els agents de la policia espanyola presents a Reus per l’1 d’octubre han assegurat, davant del jutjat que investiga un presumpte cas d’incitació a l’odi per part de l’Ajuntament i persones de la societat civil, que els Mossos d’Esquadra no els van protegir prou i que ‘van passar por’. El dispositiu el formaven un centenar de policies, vinguts la majoria de Sevilla, que es van allotjar a l’Hotel Gaudí de Reus. Alguns eren de la Brigada d’Informació, d’altres de la Judicial i també un grup d’Antidisturbis. Estaven destinats a les comarques de Tarragona en el desplegament especial per al referèndum.

La xarxa municipal d’aparcaments estrena la nova tarifa resident dins de l’oferta de serveis d’abonament que ofereix l’empresa Reus Mobilitat i Serveis. Aquest 2018 s’ha posat en marxa la Tarifa Resident, un abonament econòmic i dissenyat especialment per a tots els usuaris que fan ús de l’aparcament en horari residencial: migdia, nit i festius. Aquest nou abonament té un import mensual de 33 euros, el que significa un cost diari de poc més d’un euro.