Bon dia, dilluns 11 de desembre

Els avis i les àvies per la Llibertat continuaran aplegant-se a la plaça del Mercadal per seguir demanant la llibertat dels presos polítics. A partir d’avui dilluns canvien l’estratègia fent cas a la prohibició de la Junta Electoral Provincial. El col·lectiu continuarà manifestant-se però ara exigint la ‘Defensem els Drets Humans’.

I aquest passat cap de setmana l’independentisme a la ciutat no ha parat i des del passat dijous i fins ahir diumenge, han sortit al carrer amb diferents ensenyes de color groc, per demanar la llibertat dels presos polítics. Aquest cop  s’ha organitzat un cicle anomenat ‘Música per la llibertat‘, on la cultura pren força com a mitjà d’expressió. Interpretacions musicals a càrrec de diversos membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) i lectures de poemes han estat els ingredients d’una proposta que ha aplegat centenars de persones en diversos indrets de la ciutat.

Timecode’ s’ha endut el guardó al millor curtmetratge en la Gala dels Premis del Cinema Europeu. El film, produït per l’Escola de Cinema de Reus i dirigit per Juanjo Giménez, s’ha imposat a ‘Los desheredados’ de Laura Ferré, també de producció catalana. Durant el seu discurs, Giménez ha qualificat ‘Timecode’ com una pel·lícula ‘increïble’ en la seva vida. Els guardons s’han atorgat el dissabte al vespre en la gala de premis que organitza l’Acadèmia del Cinema Europeu a Berlín.

El jurat internacional ha escollit ‘Los Perros’ com la millor òpera prima del Festival REC 2017. El llargmetratge de xilena Marcela Said posa el focus en les profundes ferides que arrossega la societat de seu país de la dictadura de Pinochet i ho fa a través de la relació d’una dona casada amb un ex-coronel del dictador xilè. El jurat també ha fer una menció, per la seva força visual, a ‘Les garçons sauvages/The wild boys’ del francès Bertrand Mandico. D’altra banda, la crítica i el públic han guardonat dos llargmetratges colombians. Es crítics han distingit el drama familiar ‘Adiós entusiasmo’ de Vladimir Duran, i el públic ‘Matar a Jesús’ on Laura Mora qüestiona l’afany de venjança a partir d’una història inspirada en fets reals. Els premis s’han entregat durant la cloenda del REC 2017, aquest dissabte a la nit, a l’Antiga Audiència de Tarragona.