Bon dia, dilluns 8 de gener

Els hotels de la Costa Daurada han tancat les festes nadalenques amb una mitjana d’ocupació del 65% per Nadal i del 85% per Cap d’Any. Els turistes que han visitat la zona han estat, com és habitual, de proximitat, però també francesos. En general, són famílies i grups que han volgut passar les festes a la Costa Daurada per aprofitar les bones temperatures o l’oferta nadalenca de PortAventura World, a més de les propostes de sopars i dinars de gala dels establiments turístics. Precisament per aprofitar aquests sopars, amb cava i ball, els hotels oberts la nit del 31 de desembre van fregar el 100% d’ocupació.

Catalunya ha entrat en fase d’epidèmia de la grip, després que en l’última setmana s’hagin triplicat els casos. L’activitat gripal s’ha situat en els 248 casos per 100.000 habitants, quan la barrera epidèmica està situada en 109 casos. Es tripliquen així els 98,67 casos de la setmana passada. La taxa d’incidència presenta un marcat increment en el grup de 0-4 anys, amb 905,6 casos per 100.000 habitants, i de 5-14 anys, amb 471,7 casos. Pel que fa als adults, la taxa es manté estable.

Un incendi va cremar completament un magatzem de sabates la matinada d’aquest diumenge a Reus, segons han informat els Bombers. El cos va rebre l’avís a les 2.20 hores i fins al llocs s’han desplaçat sis dotacions dels parcs de Reus, Tarragona i Cambrils. La nau, d’uns 500 metres quadrats, va quedar completament afectada i els sostre de formigó armat va col·lapsar. La nau es troba situada al camí antic de Castellvell, a la parcel·la 15.