Bon dia, dimarts 28 de novembre

Foto: Cedida

Els dos pins de la plaça de Catalunya passen a l’història. El matí d’ahir dilluns, els operaris els van talar i retirar. Fa uns dies, els veïns alertaven de la decisió del govern i encenien les alarmes. L’entitat GEPEC anunciava llavors la seva intenció de plantar cara a l’Ajuntament que, d’un dia per l’altre, havia decidit retirar els arbres. Des del consistori asseguraven que es tractava d’una qüestió d’inseguretat. Els ecologistes, tot i que els arbres ja no tornaran a la plaça de Catalunya, no volen que la cosa es quedi així. Els serveis jurídics del GEPEC estan estudiant el cas i en els pròxims dies decidiran quantes denúncies presenten.

Ahir dilluns, va començar la fase de recollida de propostes d’inversió dels pressupostos participatius impulsats per l’Ajuntament de Reus. Des dilluns i fins al 17 de desembre, qualsevol ciutadà o ciutadana que tingui 16 anys o més i estigui empadronat a Reus pot presentar la seva idea d’inversió a través de la plataforma participa.reus.cat. Les propostes serviran per decidir, per primera vegada a Reus, a què es destina 750.000 euros d’inversions. Per poder aportar propostes als pressuposts participatius, cal donar-se d’alta com a usuari a la plataforma facilitant les dades que allà es demanen per validar que la persona estigui empadronada. Aquest registre és únic per a totes les etapes i qualsevol dels processos participatius de la plataforma. Participa.reus.cat

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha venut a una societat del grup TQ Tecnol dues parcel·les al polígon Mas de les Ànimes de Reus per ampliar les instal·lacions actuals de l’empresa. Amb aquesta comercialització, l’Incasòl exhaureix les parcel·les disponibles en aquest sector industrial. La companyia, amb 20 anys d’experiència, està especialitzada en oferir solucions tècniques a empreses i professionals de la construcció i del manteniment industrial i urbà. El projecte, les obres del qual finalitzaran el 2021, comptarà amb una inversió aproximada d’uns 3 MEUR i crearà uns 50 nous llocs de treball. El sector afectat correspon a la parcel·la 4 i a la part restant de la parcel·la 1, que ja ocupa actualment aquesta societat, del sector UA5.14 al carrer de Joan Fuster. Els terrenys tenen una superfície total de 7.709.98 metres quadrats i un preu de venda de 523.599,40 euros.

El proper dijous, 30 de novembre, tindrà lloc a Reus un concert solidari amb el pianista sirià-palestí Aeham Ahmad, conegut com el pianista del camp de refugiats de Yarmouk. L’actuació s’emmarca en la Campanya d’Acció Humanitària amb les Persones Refugiades a Jordània i el Líban, engegada des de l’Associació Catalana per la Pau (ACP) i en la qual col·laboren també la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de diferents ajuntaments catalans.
Aeham Ahmad serà a Reus el dijous, 30 de novembre, on té previstes dues actuacions. Una a les 18.00 hores a la plaça de Sant Pere i l’altra a les 19.30 hores a l’Escola de Música del Centre de Lectura. L’entrada al concert és lliure i els assistents hi podran aportar un donatiu voluntari. Tota la recaptació anirà destinada a incrementar el fons assignat a la campanya.