Bon dia, dimarts 5 de desembre

De nou concentració ahir dilluns al vespre a la plaça del Mercadal, davant la decisió del jutge de mantenir a la presó a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Diversos representants del moviment independentista reusenc han llegit el manifest conjunt d’ANC i Òmnium Cultural, impulsors de l’acte davant de tots els ajuntaments del país per exigir el seu alliberament.

La plantilla i els responsables de l’Hospital Sant Joan han oficialitzat l’acord amb la signatura del conveni propi dels treballadors sense el suport de la CGT i del sindicat d’infermeria. Els seus representants han abandonat la sala mostrant així la seves discrepàncies.

Es tracta d’un punt final a mesos de negociacions que garanteixen, en la mesura del possible, les condicions laborals de la plantilla de l’ens sanitari i que signa la pau després de tantes i tantes manifestacions i reivindicacions per part dels treballadors. L’aprovació implica l’actualització de salaris i l’accés al nivell D de carrera professional, que fins ara era congelat. A més, l’acord determina que el pagament de les DPO dependrà de si el centre presenta un equilibri pressupostari.

La situació política del país ha causat un estrall més a l’Hospital Sant Joan de Reus. Segons ha avançat la presidenta del grup Salut, Noemi Llauradó, podria endarrerir-se la creació del consorci previst per principis d’anys.

Avui i amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, de 10:30 a 14:00 a la plaça de Prim, es podrà visitar la 2a Mostra d’Entitats de Voluntariat de Reus, organitzada per l’Ajuntament de Reus, a través del Punt de Voluntariat, que depèn de la Regidoria de Benestar Social, i que el gestiona la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). A través d’aquest servei municipal, 43 persones han fet el pas de participar en algun projecte de voluntariat, portat a terme per entitats de la ciutat, des de l’1 de gener fins al 15 de novembre de 2017.

A la 2a Mostra d’Entitats de Voluntariat de Reus, participen el Punt de Voluntariat de Reus i 16 entitats de la demarcació: Voluntariat per la llengua, Fundació La Tutela, Down Tarragona, Fundació Mossèn Frederic Bara, Ceradai, Amics de la Gent Gran, Fundació Privada Onada, Associació de familiars de persones amb discapacitat intel·lectual i desenvolupament-TBC, Associació de familiars malalts mentals Dr. Francesc Tosquelles, Fundació Privada Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, Open Europe Reus, Creu Roja, Fundació Catalunya la Pedrera, Wapacha Diversity i Càritas.

El Casal de Joves torna a obrir les seves portes per Nadal amb NDL x Joves, un programa pensat i dissenyat per oferir als joves de 12 a 17 anys un espai on poder realitzar diferents activitats lúdiques i formatives de forma conjunta. Més de 250 joves van participar en la primera edició del programa el Nadal passat

El projecte neix a partir de la constatació que més enllà del Parc de Nadal (adreçat a infants fins a 12 anys), els joves d’entre 12 i 16 anys demanen una oferta de propostes específica per aquestes dates en què no hi ha activitat acadèmica als instituts. NDLxJoves contribueix a fomentar l’intercanvi d’experiències, la formació dels joves i a donar conèixer el Casal de Joves i els serveis que s’hi ofereixen durant l’any entre aquest col·lectiu.

La nova edició es realitzarà durant els dies 27, 28 i 29 de desembre a La Palma. Com l’any anterior, les activitats són gratuïtes i obertes a tothom. Qui hi vulgui participar, cal que s’hi inscrigui prèviament. Les places son limitades.