Bon dia, dimarts 6 de febrer

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, no va superar la qüestió de confiança vinculada a l’aprovació dels pressupostos i, per segon any consecutiu, caldrà esperar 30 dies més perquè els comptes quedin automàticament aprovats. El batlle i el govern format pel PDeCAT, ERC i Ara Reus s’han quedat sols en el pe extraordinari que es va celebrar ahir dilluns a la tarda a l’Ajuntament de Reus. L’oposició ha carregat contra la incapacitat negociadora de l’alcalde i l’ha acusat de no tenir projecte. Però això també estava previst al full de ruta de l’alcalde de Reus. D’aquí a 30 dies, i tal com marca el reglament de règim local, s’aprovaran els pressupostos si l’oposició no pot presentar un candidat alternatiu i tot fa pensar, per la situació política actual, que no es pugui aconseguir.

El rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Josep Anton Ferré, i Marc Arza, president del Clúster TIC Catalunya Sud (TICSUD.CAT) i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus, han signat un conveni de col·laboració per promoure, impulsar i desenvolupar el nou Grau en Tècniques de Desenvolupament d’Aplicacions Web i Mòbils, que es començarà a impartir el curs 2018-19, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), al campus Sescelades. La signaturaes va formalitzar ahir dilluns al Rectorat de la URV.

Més de 350 alumnes de 8 escoles de la ciutat participaran en una nova edició de la Gimcana de l’alimentació saludable, que organitza la Regidoria de Salut. Enguany la cita serà els dies 20 i 22 de març als Mercats de Reus, al Mercat Central i al Mercat del Carrilet. Una iniciativa per promoure la salut i els secrets d’una bona alimentació entre els escolars de 6è de Primària.

Una nova enciclopèdia recull tota la informació actualitzada sobre el món dels castells. Si bé s’han escrit nombrosos llibres de temàtica castellera, és el primer cop que s’edita un manual tan rigorós i exhaustiu com a eina de consulta de lectura gairebé obligatòria per als aficionats del fenomen casteller. ‘Enciclopèdia castellera’, editada per Cossetània Edicions, s’adreça a castellers i entesos, però sense deixar de banda els neòfits. La idea és fer-ne un total de sis volums. De moment s’han publicat els dos primers, centrats en la història del fet casteller -amb una tirada de 1.500 exemplars de cada volum. Inclouen moltes fotografies emblemàtiques i també documents inèdits. Al llarg dels anys 2018 i 2019 està previst que es publiquin la resta d’exemplars de l’obra, dirigida pel filòleg i periodista casteller Xavier Brotons.