Bon dia, dimarts 9 de gener

El hospital de Sant Joan de Reus ha ampliat el servei d’urgències fins, aproximadament, els 70 pacients. Per tal de poder fer front a l’increment de persones que assisteixen al centre sanitari durant aquestes dates, coincidint amb el punt àlgid de l’epidèmia de grip. D’aquesta forma, s’han col·locat sis noves lliteres i sis butaques extres per donar resposta a les saturacions que van tenir lloc entre el 27 de desembre i el 2 de gener. Aquells dies van tenir més de 300 casos pels 220 que s’acostumen a tenir durant un dia.

El diumenge 7 de gener s’ha donat per finalitzada la campanya ‘Reus és Nadal’, una iniciativa de promoció de la ciutat, el comerç, el turisme, la restauració i la cultura que ha estat vigent entre el 24 de novembre i el 7 de gener. La campanya de Nadal 2017 ha estat una experiència que vinculava comerç, cultura i tradicions en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana Reus 2017. Els primers indicadors confirmen que la campanya ha estat una eina útil per fomentar la dinamització comercial i la projecció de ciutat durant el període nadalenc, tant en dates prèvies com durant els dies centrals de les festes, de manera que s’ha atret un major nombre de visitants a Reus en comparació amb campanyes anteriors. L’afluència de visitants a Reus durant la campanya de Nadal ha estat superior que la de l’any passat. Són dades de l’Ajuntament de Reus a través d’indicadors com l’ocupació dels aparcaments municipals o les persones que detecten els punts d’Internet públic municipal. Calculen que el 60 % dels vianants duen el wifi del mòbil obert i, amb aquesta extrapolació, xifren en 78.000 les persones que van passar, sobretot, per les places del Prim i del Mercadal

El grup ecologista GEPEC ha reclamat que s’aturi definitivament el transvasament d’aigua entre el pantà de Siurana (Priorat) i el de Riudecanyes (Baix Camp). L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que gestiona l’embassament prioratí de la conca hidrogràfica de l’Ebre, manté tancada l’aixeta de les aportacions d’aigua temporalment, des del passat octubre i fins el pròxim mes de març, amb l’objectiu que es recuperin les reserves embassades –actualment, Siurana només disposa d’1,55 hectòmetres cúbics, el 12,35% de la seva capacitat-. Per als ecologistes, però, cal anar encara més enllà: recorden que, de reprendre’s el desembassament al pantà de Riudecanyes, el Priorat veurà amenaçada la seva disponibilitat d’aigua. També qüestionen la gestió de l’aigua del pantà del Baix Camp –que només reté actualment 0,95 hectòmetres cúbics, un 17,89 de la seva capacitat-, especialment davant la manca de concreció dels usos agraris i les aportacions per abastaments urbans, ja garantides pel minitransvasament de l’Ebre al Camp de Tarragona.