Bon dia, dimecres 13 de desembre

L’Ajuntament de Reus col·labora amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i des de 2012 presta el servei d’assessorament sobre el deute hipotecari des de l’Oficina d’Habitatge. En poc més de 5 anys, el servei ha iniciat 818 expedients que han fet possible que més de 235 famílies hagin pogut continuar residint al mateix habitatge amb unes condicions econòmiques assequibles.

D’un total de 818 demandes d’assessorament, ja s’han resolt 760 expedients i 74 s’estan tramitant. Des de la seva posada en marxa el març de 2012, el Servei d’assessorament sobre el deute hipotecari ha possibilitat que 236 famílies hagin pogut continuar residint al seu habitatge amb condicions econòmiques assequibles, bé per una dació amb lloguer social o per la reestructuració del deute hipotecari.

Uns 650 efectius de l’exèrcit de terra, de l’aire i de l’armada espanyola s’entrenen aquesta setmana al Camp de Tarragona en la primera operació ‘Ull d’àliga’ que es porta a terme en terres catalanes. Aquest operatiu militar s’emmarca en les tasques de defensa de l’espai aeri i d’infraestructures clau com l’Aeroport de Reus i el Port de Tarragona. En aquesta ocasió, l’exercici simula un possible atac d’un avió no identificat, amb la qual cosa es permet posar a prova la resposta del conjunt de les forces armades. Aquestes activitats militars es coordinen des de l’Aeroport de Reus. Segons l’exèrcit, l’operatiu estava planificat de fa mesos i no té cap relació amb el 21-D.

La companyia aèria de baix cost EasyJet ha anunciat que oferirà dos vols setmanals entre els aeroports de Reus i Londres-Luton a partir del pròxim mes de març de 2018. El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha donat a conèixer la nova ruta de vols regulars. Una connexió que ha celebrat com el ‘resultat de la feina feta per la Taula Estratègica de l’aeroport reusenc’ i que, a més, posa de manifest la capacitat d’atracció turística de la Costa Daurada, especialment, per l’elevada demanda existent des del Regne Unit.

Petites males notícies per a l’Aeroport de Reus, que tanca el penúltim mes de l’any amb 8.060 passatgers, un 17,2% menys en relació al mateix període de 2016. Però a la suma total, fins aquest mes de novembre, 1.013.962 usuaris han passat per les instal·lacions, un 25,2% més que el 2016.