Bon dia, dimecres 15 de novembre

El Forn Sistaré va rebre el dilluns la distinció d’una estrella a la ‘Ruta Española del Buen Pan’. Aquesta nomenament permet als germans Pàmies, propietaris de l’establiment, ser escollits entre els 80 millors forners de l’Estat espanyol.

Ara fa dos anys, Panàtics i Pan de Calidad, dues entitats de reconegut prestigi dins el sector del pa, van començar la ‘Ruta del Buen Pan’, amb l’objectiu de donar prestigi i reconeixement als forners que millor treballen. En aquest guardó es valoren tots aquells aspectes que són importants per donar valor al pa artesà de proximitat.

L’infermer del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Josep-Oriol Casanovas, autor del projecte ‘Prototip per a monitorització del dolor neonatal mitjançant l’aprenentatge automàtic i la intel·ligència artificial’, basat en la seva tesi doctoral, és un dels catorze finalistes dels premis 2017 de la revista ‘Enfermería en Desarrollo’. S’han elegit entre les 218 candidatures provinents de totes les comunitats i ciutats autònomes d’Espanya i de països com França, Argentina, Guatemala i Mèxic.

La tesi de Casanovas consisteix en la creació d’una eina informàtica que és capaç de proporcionar el nivell de dolor que sent el nounat dins d’una escala de valors preexistent.

En el marc dels treballs de la segona fase de remodelació de la plaça de Catalunya, i atenent a motius de seguretat, la Regidoria d’Urbanisme ha proposat la substitució de l’arbrat existent (pins pinyoners) per nou arbrat més adequat al nou entorn urbà. El darrer informe tècnic de valoració de l’arbrat actual, presentat pels serveis municipals de Jardineria a la reunió de la Comissió Informativa de Serveis Territorials del passat 23 d’octubre (en què són present els diferents grups municipals), estableix que existeix un risc en l’estabilitat dels pins existents a causa de la situació en què es troba la seva base, ja que les arrels són molt superficials i extensives. En aquest sentit, tal i com ha recordat el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, l’anomenat ‘factor Diana’ (probabilitat de trencament i caiguda d’una branca o d’un arbre amb afectació a béns o persones) és alt, de manera que s’ha estimat oportú prendre la decisió de substituir els abres per nous exemplars d’altres espècies que puguin ser més adequades a aquest entorn.

La Fira de l’Oli DOP Siurana celebra aquest cap de setmana més de dues dècades promocionant l’or líquid del territori. Divendres s’estrena la vint-i-unena edició, que busca posar en valor aquest producte 3.000 racions d’esmorzars  és la previsió que s’estima que es repartiran aquest dissabte en el marc de la 21ena Fira de l’Oli DOP Siurana. La plaça de la Llibertat repeteix com a escenari per a 18 productors d’oli del territori,

Cal afegir la degustació de l’oli DOP Siurana que es pot fer a 16 restaurants reusencs des d’aquest passat dilluns i fins al proper 19 de novembre, entre els quals hi ha l’Espai Prioral, la Casa Coder, El Círcol o Cal Marc. El proper dijous, dia 16, i des de dos quarts de 6 de la tarda, es durà a terme l’activitat ‘Has begut oli?’, un taller per a nens d’entre 10 i 14 anys que es farà a la Biblioteca Central de Reus. I una altre novetat, serà el xou de cuina que es farà el dissabte a la Plaça de la Llibertat (des de dos quarts de 7 de la tarda) amb el xef i divulgador de cuina, Pep Nogué.

L’Ajuntament de Reus participa a l’Smart City Expo World Congress (Barcelona, 14-16 de novembre) amb dues ponències sobre iniciatives innovadores incloses en el pla Reus Smart City. Ahir dimarts, va presentar l’app Aparcar, compartida entre Reus i Cambrils, per al pagament de les zones blaves i de la càrrega del vehicle elèctric. I demà dijous, l’Ajuntament de Reus explicarà com s’integra en la plataforma de sensors de ciutats intel·ligents anomenada SENTILO i que també comparteixen la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Reus, Barcelona, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat.