Bon dia, dimecres 29 de novembre

Ahir dimarts, els membres de la Junta Electoral de zona han decidit ordenar que el govern de la ciutat ha de retirar el cartell de la façana del consistori. L’Ajuntament de Reus ha rebut la notificació que els hi demana que despengin la pancarta en què es pot llegir ‘Llibertat Presos Polítics’. Aquesta decisió que des de el govern Reus s’obeirà, es podria estendre als altres municipis on els partits del 155 tenen representació i també ho han demanat, com Móra la Nova o Cunit.

El Teatre Fortuny ha presentat les propostes del primer trimestre del proper any 2018. La dansa, el teatre i la música són les disciplines que s’aniran repartint al llarg dels mesos, amb la voluntat d’arribar a més públic. Aquesta temporada, el teatre tancarà amb una ocupació mitjana superior al 80%.

David Bustamante, l’espectacle Constelaciones o l’obra Después del ensayo són algunes de les propostes que busquen arribar a més gent. En total, de gener a juny es duran a terme 23 espectacles. La compra d’entrades d’alguns d’aquests es podrà realitzar a partir de demà, tant a través de la pàgina web del teatre com a les guixetes del mateix teatre.

La producció del Cicle Grans Mestres, que arriba a la seva cinquena edició, començarà la temporada al mes de febrer amb set propostes on, com és habitual, el primer dimarts de cada mes es recitaran textos d’autors tant clàssics com actuals, tots ells interpretats per les millors veus de l’escena, sota la dramatúrgia i direcció escènica del dramaturg reusenc Francesc Cerro Ferran.

Programació completa del 1er semestre del 2018

L’Associació d’Advocats Voluntaris 1 d’Octubre presentarà avui dimecres al matí als jutjats de Reus una querella per esclarir i determinar possibles responsabilitats en la intervenció de la Guàrdia Civil en un col·legi electoral de Mont-roig del Camp (Baix Camp) durant la jornada del referèndum. Segons recorden els lletrats, durant la càrrega policial contra la ciutadania, els agents de l’institut armat van emprar gasos lacrimògens. L’Associació també intervé directament en els procediments oberts a instància de les institucions contra els ciutadans, com és el cas de l’alcalde, regidors i diversos particulars de Reus investigats per un presumpte delicte d’incitació a l’odi per demanar que els efectius de la policia espanyola desplegats per l’1-O abandonessin la ciutat.

Aquest dissabte 2 de desembre, a partir de les 13.30 h, es portarà a terme a La Palma la cinquena edició del dinar solidari ‘DiNadal’, organitzat per l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus. Aquesta iniciativa, la recaptació de la qual es destina entitats que treballen amb persones en risc d’exclusió, té el suport de la Regidoria de Benestar Social, a través del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de l’Ajuntament de Reus, i de diferents empreses i particulars de la ciutat.

En què consisteix aquest menjar de Nadal especial: el dinar té similituds amb el funcionament de qualsevol menjador social, on tothom ha de fer cua per rebre els aliments, hi ha estris de plàstic a taula i no hi ha llocs reservats. Per aquest motiu, el ‘DiNadal’ presenta un parament de taula i un funcionament austers, en què se servirà un plat d’arròs amb tomàquet i dues mandarines com a menú.