Bon dia, dimecres 31 de gener

Cops de porra i tensió entre Mossos i manifestants davant la porta d’accés al Parc de la Ciutadella des del Passeig Lluís Companys. Al voltant de les sis de la tarda d’ahir, agents del cos policial i alguns concentrats es van enfrontar i es van produir càrregues policials en alguns moments. Mitja hora més tard, la policia es va retirar i la gent podia  sortir i entrar per la porta amb normalitat.

El veí de Reus investigat per haver clonat el web del referèndum s’ha acollit al seu dret a no declarar, davant el jutge que instrueix la causa als Jutjats de Reus. Ara el jutjat d’instrucció 4 seguirà el seu tràmit en relació a aquest suposat delicte de desobediència i que, en cas de considerar-se greu, pot arribar a penes de presó.

Els Mossos d’Esquadra van alliberar a Reus un home que havia estat segrestat per una banda criminal. L’operatiu, en què van participar efectius del Grup Especial d’Intervenció (GEI) i de la Unitat Central de Segrestos, va tenir lloc cap a les deu de la nit del dilluns al carrer Nelson Mandela de la ciutat. Durant l’actuació policial, els agents van detenir tres homes de nacionalitat marroquina acusats d’un presumpte delicte de segrest. Els agents van poder comprovar que l’altra persona segrestada l’havien alliberat unes hores abans de la intervenció policial. El cas es troba sota secret d’actuacions.

El Carnaval de Reus donarà el seu tret de sortida aquest divendres, 2 de febrer, amb el tradicional ‘Càsting’ al Teatre Fortuny, de Reus. Per a l’edició d’aquest 2018, la Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval (FRAC) ha programat els mateixos actes que cada any, entre els quals destaquen el pregó del Rei Carnestoltes, el dijous 8 de febrer, les rues del dissabte i el diumenge, i l’Expo-profit, el dilluns dia 12. Crítiques per no recuperar la rua pel centre de Reus.. Enguany fa quaranta 40 anys de la recuperació del Carnaval de Reus.

Un total de 842 famílies de Reus han rebut assessorament energètic gratuït durant l’any 2017, ja sigui a través dels 32 tallers d’estalvi energètic que s’han fet o de les sessions individualitzades del punt d’assessorament energètic. Enguany, l’Ajuntament de Reus continua oferint aquests dos serveis, organitzats per la Regidoria de Benestar Social –a través del Pla Local d’Inclusió Social–, la Regidoria de Medi Ambient i Ocupació i Aigües de Reus. El punt d’assessorament energètic atén cada dijous al matí al Centre Cívic Llevant de 10:00 a 13:00 h i a la tarda, al Centre Cívic Ponent de 16:00 a 19:00 h.