Bon dia, divendres 1 de desembre

L’Agència Catalana de Turisme reconeixia el dimecres, la ciutat de Reus amb el distintiu ‘Ciutats i Viles amb Caràcter’, durant un acte institucional que es porta a terme al Palau Moja de Barcelona. Aquest distintiu és adreçat a ciutats mitjanes que tenen una forta personalitat, marcada pel seu caràcter històrico-cultural, enogastronòmic o artístico-creatiu. El programa de l’agència agrupa els municipis per facilitar el seu posicionament i la seva promoció com a destinacions turístiques a nivell nacional i internacional, i té com a objectius preservar i promoure el patrimoni històric, arquitectònic, tradicional i paisatgístic; i promoure el turisme, com a eina de desenvolupament, diversificació econòmica i garantia de futur per als pobles i les ciutats.

La ciutat de Reus ha presentat la seva candidatura per rebre la designació com a Ciutat Europea de l’Esport 2019, un distintiu que atorga l’entitat ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation). Amb aquesta candidatura Reus es planteja com a objectiu cercar una major visibilitat a nivell europeu com a ciutat especialment referent en l’àmbit de l’esport, donar un nou impuls a les polítiques esportives municipals en tots els àmbits de la ciutadania, reforçar la planificació, la recerca, realitzar noves activitats i accions, aprofundir en les activitats d’esport escolar i esport base i potenciar la ciutat com a receptora d’esdeveniments esportius.

A partir de l’1 de desembre comença la campanya ‘Compra al mercat i aparca gratis’, una iniciativa dels paradistes del Mercat Central de Reus que regalaran una hora d’aparcament gratuït al Pàrquing Oques per totes les compres superiors a cinc euros. Per engegar la campanya, a partir d’avui divendres 1 de desembre s’obrirà una nova oficina al mateix mercat on es bescanviaran els tiquets de compra per una validació d’una hora gratuïta al tiquet d’aparcament. Només es regalarà la primera hora d’aparcament i a partir de cinc euros de compra.

La 26a Nit del Comerç i Turisme de Reus, va tenir lloc ahir a Cal Massó, la trobada anual dels sectors comercial i turístic de la ciutat i dels productors de la DOP Siurana. L’acte està organitzat per l’Agència Reus Promoció amb la col·laboració de la Unió de Botiguers de Reus, el Tomb de Reus, el Consell Regulador DOP Siurana, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, el Mercat Central i el Gremi de Forners de Reus i comarca.

En el decurs de l’acte esvan lliurar les diferents distincions que atorguen l’Agència Reus Promoció, el Tomb, la Unió de Botiguers de Reus, el Tomb de Reus, el Consell Regulador de la DOP Siurana, la Cambra de Comerç, el Mercat Central i del Gremi de Forners de Reus i Comarca.

Agència de Promoció de Ciutat

Premi Turisme de Reus: Josep Maria Borrell
Premi Iniciativa Turística: l’Operador de viatges Anex Tour

Unió de Botiguers De Reus

Premi «U» a la Trajectòria Comercial i Innovació: Rosa Lucas
Premi “U” a la Trajectòria Històrica: Elèctrica R. Martí
Premi «U» als Nous Emprenedors Comercials: Beana

Consell Regulador de la DOP Siurana

Premi ‘entenedor De L’any’ Com A Prescriptor De L’oli Dop Siurana: Restaurant Disfrutar, de l’Eduard Xatruch, Mateu Casañas i Oriol Castro, distingit recentment amb dues Estrelles Michelin.

Cambra de Comerç de Reus

Premi ‘Ser Botiguer’ – setena edició: Colmado Baró

Gremi de Forners de Reus i Comarques

Distinció al Gastropub As de Copes

Mercat Central:

Premi ‘Imprescindibles del Mercat’: als germans Arenal , Albert Arenal i Alfredo Arenal

El Tomb de Reus:

Distinció a la Millor dependenta: Juli Cebrian Cintas, de Perfumeria Júlia

Distinció al Cap de Carrer per la seva implicació en el bon funcionament i ben entesa del seu carrer comercial al Sr. Joan Adell Nolla de les botigues Xicalla.