Bon dia, divendres 12 de gener

El preu de l’habitatge nou ha pujat un 9% a Catalunya durant el 2017, segons dades de l’Informe de Tendències del Sector Immobiliari de la Societat de Taxació. L’estudi indica que el metre quadrat se situa en els 3.452 euros de mitjana i que un ciutadà mitjà necessita 8,4 anys de sou per comprar un habitatge a Catalunya. Barcelona registra el preu més alt a nivell estatal -3.865 euros per metre quadrat- i el major increment en l’últim any, un 9,9%, mentre que Lleida és la capital de demarcació amb el preu mitjà més baix, de 1.315 euros per metre quadrat, i ha experimentat un increment moderat de l’1,4%. Així mateix, els municipis costa daurada registren uns valors lleugerament superiors als de la resta de la demarcació. Per contra, segons indica l’informe, Tarragona concentra la major part dels municipis amb els preus més baixos: Mora D’Ebre (1.024 euros/m2), Tortosa (1.093 euros/m2) i Valls (1.114 euros/m2). El preu mitjà de la demarcació és d’1.472 euros/m2, amb un increment del 0,8%. Els municipis amb els preus més alts són Tarragona, amb 1.735 euros/m2, seguit de Calafell amb 1.650 euros/m2. No obstant, el major increment s’ha registrat a Salou, un 2,5%, fins a arribar als 1.582 euros/m2.

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha demanat noves diligències relacionades amb la causa oberta per rebel·lió, sedició i malversació contra el Govern, la Mesa del Parlament i els ‘Jordis’. Llarena ha citat com a testimonis els dies 30 i 31 de gener i 1 de febrer el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos -coordinador de totes les forces policials l’1-O-, els exconsellers que van dimitir al juliol Neus Munté, Jordi Jané, la reusenca, Meritxell Ruiz i Jordi Baiget també a l’exdirector dels Mossos, Albert Batlle (que també va dimitir al juliol).

Les entrades disponibles per a l’acte de cloenda de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 d’avui divendres a les 21:00 h al Teatre Fortuny s’han exhaurit ahir dijous al matí. En pocs dies s’han reservat la totalitat de localitats del teatre i des de l’organització s’agraeix la resposta ciutadana per assistir a l’acte de comiat de la capitalitat cultural de Reus.

El pregó del Carnaval de Reus no passa mai desapercebut a la ciutat. Per a reconduir i millorar aquest acte, i  després de l’èxit de l’espectacle ‘Reus 1937’, el passat juliol, la FRAC ha cedit la seva organització a Mandríl·lia Associació. La festa del Carnaval reusenc començarà el 8 de febrer, amb l’espectacle inaugural i el pregó del Rei Carnestoltes, i el dia 13, també seran els encarregats de muntar l’enterrament de la sardina. L’entitat reusenca organitzadora està oberta a qualsevol tipus de col·laboració ciutadana.