Plantilla i direcció de l’Hospital Sant Joan arriben a un pacte per al conveni laboral

La direcció i el Comitè d’Empresa de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus han arribat a un acord per la signatura del nou conveni laboral, segons s’ha informat des del centre sanitari. El pacte permetrà els treballadors mantenir el conveni propi més enllà del 2017. El nou conveni serà vigent des de l‘1 de gener del 2017 fins al 31 de desembre del 2019, amb 6 mesos d’ultra activitat. En virtut del nou text s’actualitzaran els salaris en el límit que estableixi la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al personal del sector públic. A més s’obrirà l’accés al nivell D de carrera professional, fins ara congelat, de tots els professionals que reuneixin els requisits.

Una altra mesura acordada és que es vincularà el pagament de la retribució variable prevista per als anys 2017 i 2018 als resultats econòmics del centre. Així doncs, aquest pagament només es farà efectiu si el centre presenta equilibri pressupostari, segons s’indica des de l’Hospital.

La presidenta del Consell d’Administració del centre sanitari, Noemí Llauradó, ha destacat que l’acord ‘garanteix’ el manteniment d’un conveni propi per al centre, estableix ‘les millors condicions possibles per a la plantilla i permet afrontar ‘amb tranquil·litat i confiança’ la constitució del consorci públic que ha de gestionar l’Hospital a partir del gener del 2018.

Direcció i Comitè d’Empresa s’han donat temps fins al mes d’octubre per tenir enllestida la redacció definitiva del conveni, si bé divendres vinent a les 10 del matí tindrà lloc, a la sala polivalent, la signatura d’un preacord.