La Nit dels Museus i del Patrimoni a Reus

Coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana 2017, la ciutat de Reus viu aquest dissabte 20 de maig i per primera vegada un ampli programa d’activitats i visites nocturnes a diferents espais patrimonials amb motiu de la Nit dels Museus i del Patrimoni.

Avui dijous és el Dia Internacional dels Museus i per aquest motiu el dissabte s’obriran diferents equipaments més enllà del seu horari habitual, una experiència que permetrà gaudir del patrimoni d’una manera ben diferent. Una programació que inclou la presentació dissabte a les 13:00 h de les millores introduïdes a l’exposició permanent ‘Ara Toca Festa!’ del Museu de la plaça de la Llibertat.

El programa d’activitats excepcionals que s’ha previst és el següent:

 • Museu plaça de la Llibertat. El museu estarà obert en el seu horari habitual, que s’allargarà fins a la una de la matinada de diumenge (de 10:00 a 14:00 h i de 17:00 a 1:00 h). Visita de les exposicions permanents del museu i l’exposició temporal ‘El palau dels artesans’. 13:00 hores: Obertura de l’exposició ‘Ara Toca Festa’, renovada en motiu de la capitalitat de la cultura catalana. A partir del es 17:00 h visita a la sala de reserva del fons d’art.
 • Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca. El museu estarà obert en el seu horari habitual, que s’allargarà fins a la una de la matinada de diumenge (de 10:00 a 14:00 h i de 17:00 a 1:00 h). Visita de les exposicions permanents del museu i I’exposició temporal «Un segle i mig de cultura a Reus i a Catalunya». Apartir del es 17:00 h visita a la cambra cuirassada de l’antic Banc d’Espanya. A les 18:30 h, visita guiada a càrrec dels alumnes de la matèria de Cultura Clàssica de 3r d’ESO del Col·legi M. Rosa Molas. A les 19:30 i a les 00:30 h concert ensemble de clarinets «Músiques del món» (de la Banda Simfònica de Reus).
 • Refugi de la Patacada. Visites guiades al refugi antiaeri de la Patacada. Es faran tres visites, 18:00, 20:30 i 23:30 h. (caldrà fer reserva prèvia al 977010660/irecuenco@museudereus.cat)
 • Centre de la Imatge Mas Iglesias. Jornada de portes obertes de 17:00 a 23:00 h. Visita a l’exposició permanent i visita comentada a les instal·lacions del Centre. Projecció «Del Mas Iglesias al CIMIR» que explica la història del Mas iglesias i la tasca que es realitza al Centre de la Imatge. Refotografia «Del passat al present»: projecció on es fusionen les imatges de Reus d’una mateixa localització en diferents moments històrics.
 • Teatre Bartrina. Visita lliure al teatre en finalitzar el concert dels 20 anys del Teatre Bartrina amb la Soul Machine, que comença a les 21:00 h.
 • Teatre Fortuny. Visita lliure al teatre en finalitzar el concert de l’Orquestra Händel del Conservatori de Vila-seca, que comença a les 21:00 h.
 • Saló de Plens de l’Ajuntament. Explicació dels orígens del palau municipal, els personatges il·lustres de la ciutat, la celebració del primer matrimoni civil de l’estat i la formació del consistori municipal. Visites guiades cada 30 minuts. Horaris: de les 20:00 h de dissabte a la 1 h de diumenge. Última visita: 00:30 h.
 • Gaudí Centre. Una visió diferent de l’exposició dedicada a la vida i l’obra de Gaudí. Visita lliure amenitzada amb música clàssica d’autors contemporanis de l’arquitecte i lectura de textos d’escriptors del Modernisme. Copa de cava a la terrassa al final de la visita. Horaris: De 20:30 a 1 h de la matinada. Última entrada: 00:30 h.
 • Centre de Lectura. L’antic palau dels marquesos de Tamarit obre les seves portes per visitar la impressionant biblioteca del Centre i la Sala Fortuny, antiga sala de ball del Palau. Visites a les 20:00 h, 21:00 h, 22:00 h, 23:00 h i 00:00 h.
 • Palau Bofarull. Descoberta de la història d’aquest palau del s. XVIII i visita la magnífica sala noble, decorada amb les pintures de Pere Pau Montanyà, un dels millors artistes de la seva època. Visites guiades cada 30 minuts, amenitzades per músics integrants del Conservatori de Música de la Diputació. Horaris: de 18:00 a 23:00 h (última visita: 22:30 h).
 • Campanar església prioral de Sant Pere. Descoberta de les magnífiques vistes de la ciutat i dels voltants des de l’emblemàtic campanar de l’església prioral de Sant Pere, l’edifici més alt de la ciutat. Visites guiades cada 30 minuts. Horaris: de les 20:00 de dissabte a les 00:00 h de diumenge. Última visita: 23:30 h.