Trobada de Balls de Diables Tradicionals

La Colla del Ball de Diables de Reus han presentat la Trobada de Balls de Diables Tradicionals, que es portarà a terme a Reus el dia 3 de juny durant la tarda. Es tracta d’un esdeveniment singular perquè aplegarà a Reus els balls de diables més històrics del país i posarà en valor les colles que són fidels al model de ball de diables tradicional.

Precisament, aquesta trobada serà la primera que es realitza des de la constitució oficial de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya.

Les agrupacions que participaran a l’esdeveniment són les següents: Ball de Sant Miquel i els Diables d’Igualada, Ball de Diables de Sant Quintí, Ball de Diables de Sitges Colla Vella, Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, Ball de Diables de Vilafranca, Ball de Diables de l’Arboç, Ball de Diables del Vendrell, Ball de Diables de Torredembarra, Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera, Ball de Diables de Tarragona i Ball de Diables de Reus.

El pressupost total de la trobada són 8.500 euros aportats entre la Capital de la Cultura Catalana i la pirotècnia Igual, que hi aportarà bona part del material.

El programa de la trobada preveu una representació de balls parlats a les 19:00 h a la plaça del Mercadal i una cercavila amb foc a partir de les 20:30 h per carrers cèntrics de la ciutat amb final al Mercadal.