Vaga General ‘migdia i tarda’

La mobilització, convocada pels diferents Comitès en Defensa de la República de la ciutat, ha concentrat a la plaça del Mercadal, més d’un miler de persones i s’ha acabat amb una manifestació pel Tomb de Ravals.

Amb pancartes de solidaritat amb els consellers, els liders socials empresonats i a favor de la defensa de la República, les persones que han acudit a la mobilització s’han concentrat a la plaça per llegir un manifest que ha reiterat en condemnar les diferents actuacions de l’Estat l’1 d’octubre, en la defensa dels drets civils, les escoles i  les institucions catalanes, i  la petició de llibertat dels membres de govern i dels líders de l’Assemblea Nacional de Catalunya i Òmnium Cultural.

Més de 2.000 persones s’han concentrat aquest migdia davant de la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya, al carrer de Sant Francesc de Tarragona, en la concentració convocada durant l’aturada de país que s’està desenvolupant durant el dia  S’ha omplert tot el carrer i s’han fet crides per demanar la llibertat del vicepresident Junqueras i els consellers i també pels dos líders de l’ANC i d’Òmnim, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Els Comitès de Defensa de la República (CDR), que s’han encarregat d’organitzar les accions durant el dia d’avui durant l’aturada de país, han cridat a ocupar les fronteres. L’’operació fronteres’, tal com han avisat a les xarxes, contempla tallar l’AP-7 a l’Aldea, l’AP-7 a la Jonquera, l’N-152 a Puigcerdà, l’N-145 a la Seu d’Urgell i l’A-2 a Alcarràs. Cada territorial dels Comitès de Defensa de la República tenen assignats els punts a on han d’anar. Les comarques de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona, el Penedès i Garraf han estat cridats a l’Ebre.