La 6a Vermutada de Reus

Aquest dissabte 17 de juny, a la plaça de Mercadal, tindrà lloc la sisena edició de La Vermutada, que organitzen els Amics del Vermut de Reus i comarca, amb el patrocini de Vermuts Miró, el suport de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus i de l’Agència Reus Promoció, i també la col·laboració d’Olives la Masrojana i Patates Piqué. La Vermutada és un acte festiu que té com a objectiu la promoció d’aquest producte singular de la ciutat. A la passada edició, es van servir prop de 4.000 vermuts entre els assistents.

En el decurs de La Vermutada, els Amics del Vermut de Reus i comarca lliuraran la distinció al Vermuter de l’Any que vol servir per reconèixer la dedicació i prescripció d’aquelles persones que s’han distingit a l’hora de posar en valor l’essència del genuí aperitiu reusenc. En aquesta ocasió el guardonat serà el radiofonista Jordi Margarit (Rubí, 1954), actualment director adjunt de Rac 1.

La festa començarà a les 12:00h i està previst que duri fins a les 14:00h. En el decurs de la vermutada es comptarà amb animació musical, que anirà a càrrec del grup Bandsonats de Reus (12:00h) i del grup de batucada Batukats del Bolet (13:00h). Per al desenvolupament de la vermutada, es munta un espai al mig de la plaça del Mercadal on es serveix el vermut, les patates i les olives que acompanyen, i es realitza la venda de tiquets de degustació, a un preu simbòlic un euro pel vermut, un euro les olives i un euro per les patates.

Per segon any consecutiu Vermuts Miró aprofitarà la Vermutada del proper dissabte per presentar un nou etiquetatge del vermut exclusiu formulat amb avellana que es va donar a conèixer l’any passat. Si en aquella ocasió es va dedicar a la memòria del reusenc de la força descomunal, el Joan Besora conegut popularment com el Xola, enguany el producte es presenta com el Vermut Vuit Copes, en homenatge a l’equip d’hoquei del Reus Deportiu que aquesta temporada ha aconseguit el seu vuitè trofeu europeu.

El nou vermut es presentarà en un envàs de 187 ml. i es posarà a la venda el mateix dissabte a un preu de 2 euros l’ampolla. Com ja va succeir l’any passat, Vermuts Miró destinarà íntegrament l’import de la venda del producte a una finalitat solidària. Enguany serà la Fundació Mossèn Frederic Bara de Reus que, des de fa més de 30 anys, té per objectiu realitzar una acció compensadora i preventiva amb la infància, acollint i atenent preferentment, mitjançant activitats educatives de temps de lleure, a aquells nens i nenes que per diferents motius es troben amb necessitats econòmiques, socials o familiars especials.